Jakirović: Lahko smo dvojno zadovoljni

Trener Maribora Sergej Jakirović je komentiral žreb prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa, pred katerim je jasno najmanj to, da bo Maribor v tekmo krenil kot izrazit favorit.

Uredništvo
11. avgust 2020, 8:39

Sergej Jakirović je zadovoljen, ker bo Maribor prvo evropsko tekmo lahko odigral doma. (Foto: pigac.si)

Maribor je imel med vsemi slovenskimi predstavniki v žrebu parov evropskih tekmovanj bržčas največjo srečo. To niti ni presenečenje, saj je v žreb krenil kot nosilec, potencialni nasprotnik Mariborčanov pa bo ekipa, ki po vseh kriterijih sodi v precej nižji razred evropskega nogometa. Nasprotnik Maribora bo namreč zmagovalec obračuna med Colerainom iz Severne Irske in La Fiorito iz San Marina, dodatna pozitivna novica iz žreba pa je ta, da bo Maribor tekmo odigral v Ljudskem vrtu.

"Prvi vtis je pozitiven. Igramo doma, ni nam treba na potovanje ob vseh omejitvah, ki veljajo. To je dobra plat žreba, verjamem pa, da ob organizacijskem imamo razlog tudi za tekmovalno zadovoljstvo. Počakati je treba na razplet dvoboja med predstavnikoma Severne Irske in San Marina, moramo pa upravičiti status favorita ter se lotiti dvoboja z najvišjo stopnjo resnosti, zbranosti, saj gre le za eno tekmo, ko obstaja večja možnost za presenečenje," je žreb pokomentiral trener Maribora Sergej Jakirović.
 
adplus-dvertising