Jakirović je ob slovesu priznal: Izpad proti amaterjem je bil moj najhujši dan v življenju

Sergej Jakirović je še v četrtek govoril, da je tudi izpad proti tako skromni ekipi kot je Coleraine pač del športa, nato pa se mu je vse skupaj odbilo v obraz. Zdaj priznava, da je udarec hud.

Uredništvo
30. avgust 2020, 8:11

(Foto: nkmaribor.com)

Že bivši trener Maribora Sergej Jakirović je za uradno spletno stran Maribora le namenil nekaj besed ob slovesu od Ljudskega vrta. Priznal je, da je bil izpad v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa izjemno hud udarec in hkrati najhujši dan v njegovem življenju. 

"Ko se ozrem nazaj, smo v pokoronskih tekmah opravili dobro delo. S četrtega mesta smo prišli do drugega, prehiteli Olimpijo in se uvrstili v evropske kvalifikacije. Žal nismo uspeli osvojiti naslova prvaka, toda med tem bojem ne morem fantom ničesar očitati. Če ne bi bilo preložitve začetka prvenstva, bi se najbrž drugače razpletla tudi evropska premiera, ki je bila res velik spodrsljaj, razočaranje. Še zdaj mi je žal zaradi izpada, rad bi se opravičil vsem navijačem in vsem, ki jim je Maribor pri srcu. To je šport, ne zmaguje vedno boljši, zato je ta igra tako zanimiva. Toda za ta neuspeh ni opravičila, dejstvo je, da bi tekmeca morali izločiti. Če bi Amir zadel z bele točke, tega slovesa verjetno ne bi bilo. To je, žal, tista druga plat športa, bi pa se ob odhodu iz Ljudskega vrta vsem v klubu zahvalil na res odličnem sodelovanju, od prvega do zadnjega človeka. Sem dostopen, komunikativen, z vsemi sem vzpostavil odprt odnos in verjamem, da mi nihče ne more česa zameriti. Razen, žal, najpomembnejšega, tega evropskega spodrsljaja in ta četrtek ostaja moj najhujši dan v življenju. Zdaj se moram odpočiti, počakati na novo priložnost in kreniti v nove zmage nekje drugje.”
 
adplus-dvertising