Jakirović pred debijem: Noben trener ne ve, v kakšni formi je njegova ekipa

Maribor bo jutri v Domžalah odigral prvo tekmo pod taktirko novega trenerja Sergeja Jakirovića. Hrvat tekmo pričakuje optimistično, a tudi precej previdno.

Uredništvo
6. junij 2020, 10:47

Foto: nkmaribor.com

Maribor bo jutri v Domžalah odigral prvo uradno tekmo po 90 dneh in prvo uradno pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića. Domžale tradicionalno sicer veljajo za zahtevnega nasprotnika, vendar pa sta pred jutrišnjim obračunom oba tekmeca na mestih, ki so krepko pod zastavljenimi cilji pred pričetkom sezone – Maribor je četrti, Domžale pa celo devete.

V normalnih razmerah bi vloga favorita pripadla Mariboru, vendar pa je dandanes po tako dolgem premoru in neskončnih ugibanjih o normalnih razmerah težko govoriti.

"Z optimizmom čakamo na začetek in z upanjem, da smo ustrezno pripravljeni po vmesnem dolgem premoru. Zadnji test proti Bravu je pokazal, da smo lahko zelo nevarni. V tem tednu smo odpravljali še nekatere pomanjkljivosti, razumljivo bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo na višji nivo. Noben trener trenutno ne ve, v kakšni formi je njegova ekipa, lahko samo ugiba. Upam, da bomo glede na okoliščine v optimalnem stanju, prva uradna tekma bo povsem drugačna zgodba, kot so bile pripravljalne. Želimo začeti z zmago, potem pa gremo naprej z miselnostjo od tekme do tekme. Pri fantih je opazno, da komaj čakajo, da se začne zares in verjamem, da bomo krenili na novo pot s tremi točkami," je za klubsko spletno stran povedal Jakirović, ki na svoji uvodni tekmi po vsej verjetnosti ne bo mogel računati na Andreja Kotnika, Gregorja Bajdeta in Reneja Miheliča.
loading...