Jakiroviću je žal, da se (še) ne igra, Maribor vrača poškodovane

Če bi bilo vse po prvotnem načrtu, bi se slovenski prvoligaši že merili za točke v novi sezoni. Začetek je prestavljen na 22. avgust, zato si klubi čas krajšajo s pripravljalnimi tekmami.

Uredništvo
14. avgust 2020, 11:58

Trenerju Maribora Sergeju Jakiroviću je žal, da se nova sezona še ni začela. (Foto: pigac.si)

Maribor je ta teden odigral pripravljalno srečanje z Muro in doma slavil s 3:1. To je bil dober test za oba slovenska prvoligaša, ki bosta, tako kot ostalih osem, morala na začetek nove sezone počakati vsaj do 22. avgusta.

"Škoda, da nismo začeli prvenstva, saj smo pripravljeni. Vmes smo verjeli, da bo šlo in smo tako zasnovali aktivnosti. Potem je kazalo, da bomo edini imeli dve tekmi zaostanka, a se zadeve spreminjajo iz ure v uro, tako da bomo zdaj po preložitvi vsi imeli enako izhodišče. Pripravljamo se, da bomo začeli 22. in upam, da bo tokrat obveljal predvideni načrt. Imamo še eno pripravljalno tekmo proti Gorici, na kateri bomo opravili nekaj rotacij, tako da bodo vsi igralci, ki so trenutno na voljo, imeli polno minutažo," je za klubsko spletno stran dejal trener Maribora Sergej Jakirović.

Ob prilagajanju na nove razmere bodo nepričakovano podaljšano pripravljalno obdobje v štajerski prestolnici skušali izkoristiti tudi za vračanje poškodovanih igralcev. Prvi se je vrnil Mitja Viler.

"Veseli me, da je spet na igrišču. Njemu je prišla prav preložitev prvenstva. Tokrat smo mu namenili 30, v soboto bo dobil 60 minut igre. Storili bomo vse, da čim prej doseže želeni nivo forme in da v prihodnjih dneh vrnemo na igrišče še koga," je še dodal Jakirović.

Maribor se bo v prvem kolu nove sezone pomeril z Aluminijem.
 
adplus-dvertising