Jan Oblak pa bo tam: Barcelonina bolečina je postala še večja, saj je ne bo poleg prihodnje leto, ko se bo v ZDA delil velik denar

Prihodnje leto bo prvič na sporedu razširjeno svetovno klubsko prvenstvo, ki bo organizirano po vzoru svetovnega prvenstva. Na mizi je ogromno denarja.

Uredništvo
17. april 2024

(Foto: Getty Images)

Svetovno klubsko prvenstvo leta 2025 bo nekaj posebnega. Odigrano bo v ZDA, sodelovalo pa bo kar 32 klubov, od tega bo tam igralo 12 evropskih ekip. Udeleženci iz Evrope so praktično že znani, negotovo je le še, če bo v ZDA potoval Arsenal ali Salzburg

Včeraj je velik udarec doživela Barcelona. Ne le zaradi izpada iz lige prvakov, ampak tudi zaradi tega, ker je sinoči ostala brez vstopnice za donosno klubsko svetovno prvenstvo. Že samo uvrstitev na prvenstvo vsakemu klubu prinaša kar 50 milijonov evrov, nagradni sklad pa je težak kar dve milijardi evrov!  

Se je pa na omenjeno tekmovanje uvrstil Atletico Madrid, kar pomeni, da bo v ZDA prihodnje poletje igral tudi Jan Oblak

Evropski udeleženci klubskega svetovnega prvenstva: Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Atletico Madrid, Arsenal ali Salzburg.