Jan Oblak se bo kmalu znašel v posebni družbi rekorderjev po nastopih za Atletico Madrid

Slovenski vratar bo kmalu zabeležil že svoj 315. nastop v majici Atletica iz Madrida, ob tem pa se bo znašel v zavidljivi druščini rekorderjev.

Uredništvo
23. oktober 2021, 12:27

Jan Oblak bo verjetno že kmalu postal tujec z največ nastopi za Atletico Madrid. (Foto: pigac.si)

Jutri bo naš reprezentant in eden najboljših vratarjev na svetu zbral že konkretnih 315 nastopov med vratnicama Atletica iz Madrida! S tem bo Jan Oblak na lestvici prehitel nekdanjega kolumbijskega nogometaša Luisa Amaranta Pereo in postal tretji tujec z največ nastopi v zgodovini kluba iz španske prestolnice.

Pred Oblakom bosta po jutrišnji tekmi na večni lestvici tako le še klubski legendi Diego Godin in Filipe Luis, ki sta v majici Atletica zbrala po 389 in 333 nastopov. Brazilskega bočnega branilca Filipeja bo Oblak prav gotovo že kmalu dohitel in tudi prehitel, prav verjetno pa je, da bo prehitel tudi urugvajskega centralnega branilca Godina – ta trenutno nastopa za Cagliari v Serie A, Filipe Luis pa je član brazilskega Flamenga.

Jan Oblak za Atletico Madrid nastopa že od leta 2014, s klubom iz španske prestolnice pa je doslej osvojil en naslov v španski La Ligi, naslov prvaka Lige Europa, španski super-pokal in evropski super-pokal. V Atletico se je preselil iz portugalske Benfice, v mlajših letih pa se je kalil pri ljubljanski Olimpiji. Jan Oblak je bil tudi petkrat izbran za najboljšega slovenskega nogometaša leta.