Branilca na posojo na Ciper

Janža in Horić k Elsnerju?

Po naših informacijah se bo slovenska jata v Pafosu, ki ga je pred dnevi prevzel Luka Elsner, še povečala. Erik Janža odhaja na posojo k nekdanjemu šefu, prav tako Kenan Horić.

Uredništvo
10. julij 2017, 10:34

(Foto: SPS)

Ciper, ki je bil včasih pogosta postojanka slovenskih nogometašev, znova pridobiva na popularnosti. Potem, ko je vodenje tamkajšnjega prvoligaša Pafosa prevzel Luka Elsner, sta se tja že preselila Aljaž Ivačič in Mitja Lotrič.

No, kot kaže, pa se bo slovenska kolonija v omenjenem klubu prav kmalu še povečala. Po informacijah, ki jih imamo, se bosta Pafosu na posoji pridružila slovenski branilec Erik Janža in prav tako nekdanji član Domžal, mladi branilec iz BiH, Kenan Horić.

Janža se po zimskem prestopu iz Maribora v Viktorii iz Plzna ni najbolj naigral. Na njegovem igralnem mestu še vedno blesti legenda kluba David Limbersky, ki bo kot kaže vztrajal še kakšno sezono, zato so se Čehi Prekmurca odločili poslati na posojo.

Horić je na drugi strani član turškega Antalysporja, moštvu z južne turške obale se je pridružil avgusta lani. Po skupno desetih nastopih v obeh domačih tekmovanjih so tudi Turki sklenili branilca poslati na posojo.

Janža in Horić imata izkušnje s sodelovanjem z Luko Elsnerjem. Vsi trije se dobro poznajo iz Domžal, kar bo proces prilagajanja gotovo olajšalo.