Erik Janža se seli na Hrvaško

Janža je podpisal za Osijek

Erik Janža pri Viktorii iz Plzna ni bil v načrtih trenerja, zato je po posoji v lanski sezoni tokrat našel trajnejšo rešitev. Podpisal je triletno pogodbo z ambicioznim hrvaškim prvoligašem Osijekom.

Uredništvo
25. julij 2018, 1:24

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Prekmurski bočni branilec Erik Janža se vrača bližje domovini. Janža se ne bo vrnil v Slovenijo, bo pa igral v soseščini, v 1. HNL, kajti danes je podpisal triletno pogodbo s hrvaškim prvoligašem Osijekom

Janža je tako končal klavrno epizodo pri Viktorii iz Plzna, pri kateri se nikoli ni uspel zares prebiti v prvo ekipo. V lanski sezoni je igral na posoji pri ciprskem Pafosu, ki ga je vodil nekdanji trener Olimpije in Domžal Luka Elsner, ob povratku na Češko pa je hitro začel iskati nov klub. 

Janža je svojo kariero začel pri Muri, nato pa igral za Domžale, kjer si je z dobrimi igrami priboril prestop v Maribor, bil je tudi že slovenski reprezentant.

Osijek bo v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa igral s škotskim Rangersom, zmagovalec dvoboja pa bo v tretjem krogu igral s slovenskim podprvakom Mariborom, če se bo slednji seveda prebil tja.