Jasen signal predsednika Lilla: 'Naša dva največja zvezdnika sta letos poleti naprodaj!'

Signal za Real Madrid, Leny Yoro je na voljo za poletni prestop! Enako velja tudi za napadalca, ki je celo drugi najboljši strelec v zgodovini francoskega kluba.

Uredništvo
12. junij 2024

Jonathan David (Foto: Getty Images)

Zdaj je jasno. Leny Yoro in Jonathan David lahko letos poleti oba zapustita Lille! Novico je potrdil predsednik francoskega prvoligaša Olivier Letang. Gre za nogometaša, ki sta zelo zaželena, poleg tega pa imata pogodbi veljavni samo še do konca prihodnje sezone in v tem pogledu je letos idealni čas za prodajo, saj lahko Lille še lepo zasluži.

Leny Yoro je star 18 let in velja za najbolj zaželenega najstniškega branilca v Evropi. Vanj se je močno zagledal španski velikan Real Madrid.

Pričakovati je, da bo Lille za svojega dragulja zahteval približno med 50 in 60 milijonov evrov odškodnine, zanj se sicer zanima tudi Paris Saint-Germain, omenjalo se je tudi določene klube iz angleške Premier League in gotovo ga spremlja še kdo drug.

Jonathan David pa je odlični kanadski napadalec, ki se ga zdaj že vrsto let povezuje s prestopom v večji klub in tudi letos bo zanj vladalo veliko zanimanja. Med sezono 2023/24 se je omenjalo AC Milan, nedavno so zaživele tudi ideje, da bi lahko 24-letnik okrepil tudi Atletico Madrid. Za seboj ima sezono, kjer je prispeval 26 zadetkov in devet asistenc.

Tudi David je trenutno ocenjen na približno 50 milijonov evrov tržne vrednosti, pri Lillu je postal drugi najboljši strelec v zgodovini kluba.