Football Leaks trese tudi Dinamo Zagreb

Je Čorić v resnici že prodan?

Afera Football Leaks pretresa nogometni svet, pa tudi naše južne sosede Hrvate. Ne samo Luka Modrić, sporen je tudi Ante Čorić, ki je očitno že prodan.

Uredništvo
6. december 2016, 6:58

Foto: /

Luka Modrić naj bi utajal davke, prestop Matea Kovačića iz Dinama v Inter naj ne bi bil čist, Ante Čorić pa očitno sploh ni več Dinamov. Prav zadnji primer je za hrvaški nogomet še posebej žgoč, kajti Čorić je eden največjih potencialov hrvaškega prvaka, a kot kaže tudi že prodan.

Football Leaks razkriva dokumente, ki zadevajo Dinamo in razvpito agencijo Doyen Sports, ki je znana kot t.i. tretja stran, ko gre za lastništvo nogometašev, kar je FIFA sicer prepovedala. Lansko leto naj bi omenjena agencija odkupila 70 odstotkov igralčevih pravic, in sicer za 2,8 milijona evrov. Dinamo je dobil garancijo, da bo dobil še dva milijona evrov.

Ob tem dodajmo, da se je hkrati pojavila tudi pogodba za posojilo, in sicer omenjena agencija posoja denar Dinamu, natančneje 4,5 milijona evrov. Dinamo pa bi moral, v pogodbi je zapisana "garancija", v 36 mesecih vrniti dva milijona evrov več od izposojenega zneska. 

Iz tabora igralca zadeve zaenkrat še ne želijo komentirati, prav tako so brez komentarja pri Dinamu.