Je Fabrizio Romano že več kot novinar? Italijan se brani očitkov, da vpliva na nogometne prestope

Fabrizio Romano se brani očitkov, da je imel prste vmes pri prestopu Joaa Felixa v Barcelono.

Uredništvo
18. september 2023

(Foto: /)

Joao Felix je na koncu, potem ko se je zadeva skorajda padla v vodo, le uspel zapustiti Atletico Madrid. Portugalski nogometaš, ki je najdražji nakup Atletica v vsej njegovi zgodovini, je podpisal za Barcelono, o čemer je prvi poročal znani italijanski novinar Fabrizio Romano. Slednji je bil, kot se je izkazalo, izjemno dobro obveščen o dogajanju in tudi o razpletu prestopne sage.

Zdaj pa je bil Romano celo soočen z vprašanjem, če je imel dejansko prste vmes pri omenjenem prestopu. Romano je bil prvi, ki je uspel dobiti izjavo igralca v še precej pred prestopom, v njej pa je Joao Felix govoril o tem, kako si želi prestopa. 

"Nikakršne vloge nisem imel, tudi sicer se ne vpletam v prestope. Le svoje delo opravljam, dobil sem intervju z igralcem, kar je bil lep ulov. Toda posli so odvisni od igralcev, agentov in klubov, ne pa od novinarjev," je dejal Romano. 

"Če intervjuja z njim ne bi dobil jaz, bi ga dobil kdo drug. Če je prišel v Barcelono, se je to zgodilo, ker si je močno želel, poslal je jasno sporočilo," je dodal Italijan.