Je Portugalska slovensko reprezentanco v pripravah na Euro 2024 pustila na cedilu? Ronaldo bo igral proti Hrvatom!

Slovenska reprezentanca je nameravala pred evropskim prvenstvom igrati s Portugalsko, ki pa si je že izbrala balkanskega nasprotnika za prihodnje leto.

Uredništvo
29. december 2023

(Foto: Getty Images)

Slovenska reprezentanca z izjemo poti v ZDA (kamor pa bodo potovali predvsem igralci iz slovenske lige) še nima potrjenih nasprotnikov za prvi del prihodnjega leta, ko se bo pripravljala na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Še največ se je v zadnjih tednih govorilo o prijateljski tekmi s Portugalsko, ki bi morala biti odigrana že v t.i. COVID časih, zato nam Portugalci gostovanje v Sloveniji še vedno dolgujejo. 

Če bo Portugalska dejansko igrala s Slovenijo, pa bomo še videli. Možnosti za to je očitno manj kot jih je bilo. Portugalci, ki bodo na Euru 2024 igrali v skupini s Češko, Turčijo in še eno reprezentanco iz dodatnih kvalifikacij, so namreč že dogovorili tekmo z nasprotnikom z Balkana. Hrvaški mediji poročajo o dogovoru Hrvaške in Portugalske! To naj bi bila za Hrvate (in tudi Portugalce) tudi generalka pred Eurom. 

Če to drži, potem bo zanimivo videti, če bo Portugalska letos igrala tudi s Slovenijo. Ob tem dodajmo še, da je bila Slovenija v dogovorih z Anglijo za igranje tekme na Wembleyju. Ker pa je žreb obe reprezentanci uvrstil v isto skupino na Euru, je tudi ta načrt padel v vodo.