Je Real Madrid že obupal nad La Ligo v tej sezoni? Takšne serije ne pomnijo že lep čas

Kraljevi klub je danes znova razočaral in izgubil na gostovanju na Mallorci. Na zadnjih devetih obračunih so osvojili le približno polovico točk. Se ponavlja sezona 2006/07?

Uredništvo
5. februar 2023, 5:11

Odlični napadalec Karim Benzema ima letos težave s poškodbami in slabšo formo. (Foto: Getty Images)

Real Madrid je na zadnjih devetih tekmah La Lige osvojil le 14 točk, kar se ni zgodilo vse od zadnjega dela sezone 2018/19, ko je praktično že izgubil v borbi za naslov. Z naslovom na kocki, in blizu sredine sezone, pa se to ni zgodilo že vse od sezone 2006/07. Je pa res, da je v tisti sezoni kraljevi klub kljub vsemu osvojil naslov španskih prvakov.

Letos bodo potrebovali marsikaj, da bi se jim to ponovilo.  

Slaba forma po zimskem premoru je zaskrbljujoča, pri tem ne pomagata poškodbi pomembnih članov Thibauta Courtoisa in Karima Benzemaja.  

V La Ligi je za nami 20 krogov, v tem pogledu je časa, pa tudi točk, še dovolj. Marsikaj je odvisno tudi od Barcelone. Katalonski velikan ima na vrhu lestvice pet točk prednosti, danes lahko z zmago proti Sevilli prednost povišajo na osem točk. V tem primeru si Real težko privošči še kakšen kiks, zaostanek za rivali bi lahko postal neulovljiv.

Zdaj jih čaka polfinale klubskega svetovnega prvenstva. Trener Carlo Ancelotti bo upal, da turnir znova požene kri v noge galaktikov.  

Sicer bo izkušeni Italijan še naprej ostal pri le eni lovoriki v La Ligi.