Je Zvonimir Boban zapustil Aleksandra Čeferina, ker potihoma že računa na novo službo drugje?

Velimir Zajec je kandidat za bodočega predsednika Dinama. Zajec je legenda kluba in očitno bo v bodoče računal tudi na pomoč Zvonimirja Bobana.

Uredništvo
15. februar 2024

(Foto: Getty Images)

Legendarni Velimir Zajec želi kandidirati za novega predsednika zagrebškega Dinama. Nekdanji igralec, trener in funkcionar hrvaškega prvaka je prepričan, da zna in zmore klub popeljati v nove čase. Za seboj ima 68-letnik, sicer tudi bivši igralec Panathinaikosa, ljudi, za katere verjame, da so pravi kadri, s katerimi Dinamo lahko znova postane urejen in močan klub.

Zajec pa je javno razkril tudi, da je med njegovimi podporniki Zvonimir Boban. Nekdanji hrvaški reprezentant, ki se je nedavno poslovil od funkcije na Evropski nogometni zvezi (UEFA) in tudi od prijateljstva s predsednikom te organizacije Aleksandrom Čeferinom, bi lahko v primeru, da Velimir Zajec uspe s kandidaturo, v Dinamu postal funkcionar.

"Slišala sva se in podprl me je. Zvonimir Boban je korekten človek, je nekdo, ki je zgradil veliko kariero. Klubu je vedno na voljo in tako bo tudi zdaj. Če bo želel vstopiti v klub, pa bomo videli," je za televizijo RTL povedal Zajec. 

Zvonimir Boban se bo tako v bodoče morda lotil novega izziva v svojem bivšem klubu Dinamu. Po koncu uspešne igralske kariere, k ijo je zaznamoval predvsem v AC Milanu, je Boban diplomiral iz zgodovine, vodil je gotinski posel hrvaški športni časopis, bil televizijski komentator, delal na FIFA, v AC Milanu in UEFA.