Je bil Real Sociedad oškodovan? Posnetek razkriva, da je v polfinalu pokala žoga v celoti prečkala črto

Mallorca se je senzacionalno uvrstila v finale španskega kraljevega pokala. Je imela pri tem srečo, da Španci ne uporabljajo tehnologije, ki bi preverila, če je žoga prečkala črto?

Uredništvo
28. februar 2024

Real Sociedad (Foto: Getty Images)

V španskem kraljevem pokalu sta se sinoči na polfinalnem obračunu pomerila Real Sociedad in Mallorca, pot v finale si je po enajstmetrovkah presenetljivo zagotovila Mallorca. Po rednem delu se je tekma končala z 1:1, toda morda bi se moralo odviti drugače. Po spletu je namreč danes zaokrožil posnetek ki prikazuje, da naj bil Sociedadu razveljavljen povsem regularen zadetek.

Sodniki v VAR sobi so ocenili, da žoga s celotnim obsegom ni prečkala golove črte. Posnetek, ki je zaokrožil po spletu pa kaže drugačen pogled.

Videoposnetek prilagamo v spodnji povezavi. Mnogi navijači domače ekipe so ogorčeni, Sociedad bi namreč v podaljšku vodil z 2:1, če bi zadetek obveljal in vprašanje, če bi potem sploh prišlo do strelov z bele pike, ki so prvič v zgodovini v finale peljale Mallorco.

Velja dodati, da v Španiji ne uporabljajo tehnologije, ki bi preverjala, če je žoga v celoti prečkala črto. Morda pa bo počasi že čas, da jo uvedejo.