Je najboljši vratar lige prvakov znan že znan? Keylor Navas je zbral kar 10 obramb!

Keylor Navas je vratarski kralj letošnje sezone lige prvakov. Po tem, ko je v obup spravljal nogometaše Barcelone, je vajo na najvišji ravni ponovil še proti Bayernu iz Munchna.

Uredništvo
8. april 2021, 10:04

Foto: Getty Images

Jan Oblak in Marc-Andre ter Stegen sta z ligo prvakov že končala, Brazilec Alisson doslej ni pokazal najbolj blesteče forme, Manuel Neuer v ligi prvakov doslej še niti ni bilo zelo konkretno izzvan, Thibaut Courtois pa prav tako za seboj še ni imel tekme, na kateri bi bila vratarjeva virtuoznost tako nujna kot je bila včeraj v Munchnu, po kateri se lahko upravičeno sprašujemo, kako bi se razpletel obračun, če PSG med vratnicama ne bi imel tako razpoloženega vratarja.

Keylor Navas je nedvomno prvo vratarsko ime sezone v ligi prvakov, saj je v izločilni fazi lige prvakov odigral že drugo tekmo, za katero bi mu lahko brez težav prisolili najvišjo možno oceno.Po sijajni predstavi na povratni tekmi proti Barceloni je Kostaričan v polnem sijaju zablestel še proti Bayernu, saj je zbral kar reci in piši 10 obramb. Med njimi je bila cela vrsta takšnih, ki so jih Bayernovi strelci že videli v mreži, poleg tega pa je Navas zbral še 55 dotikov z žogo, 23 točnih podaj, od 24 dolgih žog pa jih je deset našlo svojega naslovnika. V celoti gledano je bila ta popolna predstava, s katero se je 34-letni vratar v velikem slogu vrnil v najožjo vratarsko elito sveta, če jo je zares sploh kdaj zapustil.

"Hvalu bogu smo zmagali na izredno zahtevni tekmi, vendar pa se zavedamo, da naloga še zdaleč ni končana. Ponosen sem na celo ekipo. Allez Paris!," je po tekmi tvitnil sijajni Navas.