Je povratek Messija v Barcelono realna možnost? Xavi Hernandez bi bil presrečen

Zaradi nedavnih besed podpredsednika Barcelone je znova zaživela ideja o povratku Lea Messija na Camp Nou. Zdaj je svoje misli na to temo pristavil še trener Xavi Hernandez.

Uredništvo
1. april 2023

Pri Barceloni očitno tlakujejo pot za morebitni povratek Lionela Messija. (Foto: Getty Images)

Včeraj smo poročali o izjavi podpredsednika Barcelone, ki je pokomentiral morebitni povratek Lionela Messija v vrste katalonskega velikana. Rafa Yuste je priznal, da se klub dogovarja s predstavniki in da si močno prizadevajo, da bi izgubljenega sina vrnili v staro jato. Kaj pa o tem misli trener Xavi Hernandez? Pravi, da bi bil presrečen, če bi se prestop resnično odvil – smo torej blizu novi poletni prestopni sagi?

“Izjava Rafe Yusta? Zdaj seveda ni najbolj primeren čas, da se pogovarjamo o tej zadevi. Osredotočamo se le na to, kar je še pred nami do konca aktualne sezone, ne pa na nove poletne okrepitve za prihodnjo sezono. Jasno je, da bi bil jaz najsrečnejši, če bi prišlo do tega prestopa, toda zdaj še ni pravi čas za tovrstne debate,” je povedal 43-letni strateg, ki bo letos z Barcelono skoraj zagotovo osvojil naslov v španski La Ligi.  

Messi je na svoje trenutne delodajalce, Paris Saint-Germain, pogodbeno vezan do konca tekoče sezone. Ob obojestranskem interesu se lahko pogodba avtomatsko podaljša še za dodatno leto, se pa Parižani že od decembra močno napenjajo, da bi argentinski veteran podpisal novo pogodbo in podaljšal svoj čas v francoski prestolnici. Član serijskih prvakov francoske Ligue 1 je Messi od poletja leta 2021 dalje.