Je to bolje kot Brighton? Roberto De Zerbi bo prevzel ekipo, ki je v Ligue 1 osvojila osmo mesto

Zapustil je Brighton, v kombinacijah je bil za trenerske klopi evropskih velikanov, na koncu pa bo prevzel klub, kjer zadnja leta vlada pravi kaos.

Uredništvo
13. junij 2024

Roberto De Zerbi (Foto: Getty Images)

Italijanski trener Roberto De Zerbi je bil letos že pogosto na tapeti. Povezovalo se ga je s klubi kot so Chelsea, AC Milan, Bayern, Napoli in Manchester United, na koncu pa se zdi, da gre za primer 'tresla se je gora, rodila se je miš'. Večina naštetih klubov že ima novega trenerja za prihodnjo sezono, De Zerbi pa je uradno še vedno prost trener.

Vse kaže na to, da se bo to kmalu spremenilo, kljub temu pa De Zerbi letos ne bo dobil priložnosti pri kakšnem evropskem velikanu.

Cenjeni Italijan je že blizu podpisu pogodbe pri kultnemu francoskemu prvoligašu Marseillu, ki je zgodovinsko gledano morda celo največji klub v Franciji, toda v zadnjih letih je daleč od tega, da bi se lahko boril za lovoriko v francoski prvoligaški druščini.

Sezono 2023/24 je Marseille sklenil šele na osmem mestu, nastopov v evropskih pokalih v novi sezoni ne bo in De Zerbija bo čakalo ogromno dela, da bi klub z juga Francije popeljal nazaj proti vrhu. Poleg tega je Marseille v zadnjem letu dni zamenjal kar pet trenerjev in tudi to marsikaj pove o trenutnem stanju v klubu.

Več virov danes poroča, da je vse že dogovorjeno in da bo Roberto De Zerbi kmalu predstavljen kot novi trener Marseilla.