Je to signal, da mariborski pomočnik trenerja postaja trajna rešitev? Gajser je dobil pomočnika

Saša Gajser kot samostojni trener še ni delal, očitno pa ga v mariborskem klubu le vidijo kot rešitev za trenersko klop. Pripeljali so mu namreč pomočnika - v Maribor se vrača Aleš Mertelj.

Uredništvo
8. marec 2021, 9:24

Foto: pigac.si

Maribor je okrepil strokovni štab, v katerem je zdaj dolgoletni pomočnik trenerjev Maribora Saša Gajser v vlogi glavnega trenerja. Zdi se, da ima Gajser tudi vse večje možnosti, da to funkcijo zadrži, športni direktor Marko Šuler mu je namreč pripeljal pomočnika. Nekdanji Šulerjev soigralec Aleš Mertelj tako končuje igralsko kariero (z resnim igranjem je končal že pred tem) in se podaja med trenerje. 

Marko Šuler je prepričan, da Mertelj dobro pozna Maribor in je zato pravi za to delo.

"Glede na vmesne kadrovske spremembe smo potrebovali pomoč, tako trenerji na igrišču, kot posledično tudi igralci. Klubska želja je pripeljati, vključevati ljudi, ki so tukaj pustili pečat. Če je želja obojestranska, kot je bilo v Mertljevem primeru, je odločitev lahka. Odločil se je, da ne bo nadaljeval z igranjem in sprejel pobudo, da se priključi k našemu projektu. Verjamem, da je lahko v veliko pomoč igralcem, strokovnemu štabu kot tudi celotnemu klubu. Aleš je legenda kluba, pozna vrednote, znano mu je do potankosti, kako je Maribor funkcioniral v dobrih in slabih časih. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi Maribor peljemo tja, kamor si želimo."

Aleš Mertelj: Po Mariboru je udarila realnost, uspešna kariera je v zatonu

Mertelj je nogomet nazadnje igral v nižjih avstrijskih ligah, po slovesu od Maribora pa se je vrnil v domači Triglav in z njim izpadel iz prve lige. 
 
adplus-dvertising