Joan Laporta hoče Hansija Flicka: V Španiji trdijo, da je včeraj v Londonu padel dogovor

Predsednik Barcelone Joan Laporta naj bi že več mesecev vztrajal pri tem, da v sezoni na trenersko klop sede nekdanji trener Bayerna iz Munchna Hansi Flick.

Uredništvo
23. maj 2024

Hansi Flick (Foto: Getty Images)

Bayern je avgusta leta 2020 Barceloni zadal poraz, po katerem katalonski klub nikoli več ni bil enak. V četrtfinalu lige prvakov v 'korona' sezoni je Bayern pod vodstvom Hansija Flicka Barcelono razbil kar z 8:2, tektonski poraz pa je bil uvod v črno ero katalonskega kluba, ki je kmalu zatem ostal brez svojega simbola Lionela Messija in zapadel v številne ekonomske težave, iz katerih se še danes ni izkopal.

Predsednik Barcelone Joan Laporta je bil tedaj na stadionu Luz v Lizboni impresioniran nad tem, kako je Flick svojo ekipo pripravil na obračun proti Barceloni, prav ta tekma pa naj bi bila glavni razlog, zakaj prvi mož Barcelone že dalj časa razmišlja o tem, da bi Nemca pripeljal v Španijo.

Zdi se, da Flickov prihod v Barcelono še nikoli ni bil bližje. Katalonski RAC-1 poroča, da sta se športni direktor kluba Deco in njegov asistent Bojan Krkić včeraj v Londonu sestala s Flickom ter da naj bi imela po sestanku 'zelo pozitivne občutke'.

Flick je izrecna želja Laporte, ki pa bo moral pred njegovim prihodom najprej odpustiti Xavija, kar bo vse prej kot preprosta naloga, saj bi mu moral v tem primeru plačati odpravnino v višini kar 18 milijonov evrov.

Španski mediji poročajo, da je proces angažiranja Flicka v polnem teku, že naslednji teden pa naj bi bilo moč pričakovati konkretne poteze.