Joao Henriques se ne predaja: Tukaj smo zato, ker hočemo v skupinski del lige Europa

Olimpija po prvi tekmi playoffa za uvrstitev v ligo Europa zaostaja z 0:2, a trener zmajev Joao Henriques kljub temu puške še ni vrgel v koruzo.

Uredništvo
31. avgust 2023

Joao Henriques (Foto: nkolimpija.si)

Olimpija bo danes ob 18.00 gostovala na nacionalnem stadionu v Bakuju, ki sprejme kar 67 tisoč gledalcev in tako po kapaciteti celo presega stadion Galatasaraya Ali Sami Yen. Vzdušje bo kljub temu neprimerljivo, saj Qarabag zelo redko napolni svoj stadion – zadnjo evropsko tekmo proti HJK si je denimo ogledalo dobrih 24 tisoč gledalcev.

 
Bolj kot število gledalcev na stadion bo pomembno število golov, ki jih mora Olimpija spraviti v mrežo azerbejdžanskih prvakov, saj za napredovanje potrebuje zmago z vsaj dvema goloma razlike. 
 
Na papirju je naloga izredno težka, kljub temu pa trener Olimpije Joao Henriques puške ne meče v koruzo.
 
“Igralci so seveda utrujeni, potovanje je bilo naporno. A vsak dan je bolje. Prišli smo v torek in opravili prvi trening. Igralci so dali vse od sebe, na situacijo so se odzvali zelo dobro.  Verjamem, da bodo na tekmi bolj spočiti in pripravljeni."

"Včeraj smo imeli uradni trening na glavnem igrišču, preizkusili smo teren in pogledali zadnje malenkosti v igri. Na tekmi gremo vedno po zmago. Vemo, da izgubljamo, a se bomo borili do konca. Možnosti, da gremo naprej so še vedno odprte. V tekmo moramo vstopiti samozavestno in dati vse od sebe. Tukaj smo, ker želimo v skupinski del Lige Evropa," je povedal Portugalec.