Joau Henriquesu je prekipelo: Kdor je tekmo delegiral ob 13. uri, nas je želel ubiti, za NZS smo poskusni zajčki

Trener Olimpije Joao Henriques je po porazu proti Bravu gnev zlil na Nogometno zvezo Slovenijo, in se javno vprašal, zakaj je morala Olimpija po sredini tekmi v Franciji danes igrati že ob 13. uri.

Uredništvo
23. september 2023

Joao Henriques (Foto: pigac.si)

Olimpija je danes proti Bravu doživela drugi prvenstveni poraz v sezoni, ponovno pa je zatajila njena neprepričljiva obramba, ki je prejela kar štiri zadetke. Trener zmajev Joao Henriques ni imel težav s priznavanjem napak lastne obrambe, ki je po njegovem mnenju počela nedopustne napake, kljub temu pa je pravo kritiko prihranil za krovno zvezo oziroma na termin današnje tekme.

Olimpija je sredi tedna gostovala v Franciji pri Lillu, prvenstveno tekmo pa je morala odigrati že danes ob 13.00, česar Portugalec ne more razumeti.

"Na Nogometni zvezi Slovenije odločiti, kaj si želijo od te lige. Kdor je delegiral tekmo danes ob 13. uri, nas želi ubiti. V sredo smo imeli tekmo ob 16:30 proti Lillu, vrnili smo se domov ob polnoči. Danes pa smo imeli tekmo že ob 13. uri. Torej niti 72 ur kasneje … Jutri je na sporedu zgolj ena tekma, pa še ta šele ob 20:15!? Ne vem, kaj želijo od nas? Kaj poskušajo narediti Olimpiji? Ne vem … Ljudje, ki so zadolženi za delegiranje tekem, izpostavljajo naše igralce nevarnosti. Prišle bodo poškodbe," je na tiskovni konferenci po tekmi povedal Henriques.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala že v četrtek, ko se bo v Stožicah pomerila s Koprom.

"Novo tekmo imamo v četrtek. Od četrtka do nedelje, ko imamo novo tekmo, bo spet minilo manj kot 72 ur. Ker v četrtek igramo ob 20:15, v nedeljo pa ob 15:00. 

"Morda smo mi nekakšni poskusni zajčki, da na NZS vidijo, do kdaj lahko zdržimo tak ritem. Delamo, še naprej bomo delali. Proti Kopru želimo imeti pravi odgovor na vse to, kar se je zgodilo danes. Je pa zdaj prišel čas za samorefleskijo, predvsem zaradi individualnih napak. Ker jih je enostavno preveč."