Jordan Henderson je znova na udaru: "Ajaxu ni prinesel ničesar, vse kar zna, je podajanje nazaj"

Nekdanji kapetan Liverpoola Jordan Henderson tudi v Amsterdamu ni našel miru. Legenda Ajaxa meni, da njegov prihod ni prav nič pripomogel ekipi, ki igra katastrofalno sezono.

Uredništvo
22. februar 2024

Jordan Henderson (Foto: uradna spletna stran kluba)

Pri Ajaxu so po katastrofalni polovici sezone ocenili, da ekipa potrebuje izkušenega vodjo in težko bi jim kdo očital, da Anglež Jordan Henderson na papirju ne uresničuje tega kriterija. Nekdanji kapetan Liverpoola je po prekinitvi pogodbe v Savdski Arabiji prišel kot igralec, ki naj bi povezal raztreseno moštvo, po prvih štirih tekmah pa so se tudi nanj vsule kritike, saj kot član Ajaxa ni uspel zmagati na nobeni tekmi.

Rafael van der Vaart, ki je znan po svojih pikrih komentarjih, je Hendersona označil kot igralca, ki ekipi ne prinaša prav nič novega.

"Ajax je v letošnji sezoni pripeljal igralce z 'nula' kakovosti. Ničesar ne bodo naredili, samo končali bodo pač to sezono. Pripeljali so Jordana Hendersona. Vse kar počne, je podajanje nazaj in nekaj dolgih žog. Nihče ne more biti zadovoljen s tem."

"Bomo videli, kaj se bo zgodilo proti Bodo Glimtu, vendar pa bi bilo za Ajax še najbolje, če izpade iz Evrope in se začenja sestavljati na novo. Kot navijač Ajaxa sploh več ne vem, kaj bi rekel o tej ekipi," je povedal van der Vaart.