Jorge Jesus: Benfica ima igralca, ki bo vreden še več kot Joao Felix

Trener Benfice, legendarni Jorge Jesus, meni, da ima lizbonski klub trenutno v svojih vrstah izjemnega dragulja, ki ima vse nastavke za to, da postane najdražji igralec v zgodovini kluba.

Uredništvo
23. oktober 2020, 9:41

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

Benfica je na uvodni tekmi lige Europa v gosteh s 4:2 premagala poljski Lech, zvezda večera pa je bil 21-letni urugvajski novinec v moštvu Darwin Nunez, ki je poleti s 25 milijoni evrov postal najdražji nakup Benfice vseh časov. Igralec, ki ga v Urugvaju napovedujejo kot naslednika Edinsona Cavanija, je na Portugalsko prispel iz španske Almerie, trener Benfice Jorge Jesus pa je po doslej videnem prepričan , da ima Benfica v svojih vrstah prav posebnega dragulja.

Po včerajšnjem hat-tricku Nuneza je legendarni portugalski trener izrazil mnenje, da bo Nunez nekoč Benfico zapustil še za višjo odškodnino kot Joao Felix, za katerega je lizbonski velikan iztržil neverjetnih 127 milijonov evrov.

"S tem nakupom smo res zadeli. Ne smemo pozabiti, da je še mlad, saj ima komaj 21 let. Veliko se mora še naučiti. Prepričan sem, da se bo pri meni in v Benfici to naučil. Njegovo sprejemanje odločitev, zaključevanje, hitrost … Ko nekoč ne bo več pandemije, bo postal najdražji nogometaš v zgodovini Benfice. Prepričan sem, da bo postal igralec najvišjega svetovnega razreda,"
je povedal Jorge Jesus.