Jose Mourinho je izbral favorita za Euro, napovedal je tudi najboljšega strelca in igralca turnirja

Priljubljeni trener je nedavno dobil novo zaposlitev, podrobno pa bo spremljal tudi Euro v Nemčiji in danes je razkril svoje favorite za vse kategorije.

Uredništvo
12. junij 2024

Jose Mourinho (Foto: Getty Images)

Euro 2024 je za ovinkom. Konkurenca bo letos zelo huda, na velikem turnirju pa bomo spremljali tudi Slovenijo. Karizmatični portugalski strokovnjak Jose Mourinho bo tekmovanje spremljal kot strokovni komentator, sicer pa je pred dnevi dobil zaposlitev za sezono 2024/25, podpisal je za turškega velikana Fenerbahče, kjer igra tudi Miha Zajc.

Kako pa je z njegovimi napovedmi pred začetkom tekmovanja najboljših reprezentanc na stari celini? Favorit je jasen - njegova Portugalska.

"Kdo bo prvak? Portugalska! Koga bo porazila v finalu? Anglijo. Kdo bo presenetil? Favoriti so Francija, Anglija in Portugalska, vse ostale bi smatral za presenečenje, če bi izločili naštete. Najboljši strelec turnirja bo Harry Kane, najboljši igralec pa Jude Bellingham. Pa letošnji izbor za priznanje Zlata žoga? Vicinius Junior!"

Žreb skupin za evropsko prvenstvo je bil do Portugalcev, vsaj na papirju, precej prijazen. Cristiano Ronaldo ter druščina se bodo pomerili proti Češki, Turčiji in Gruziji. So absolutni favoriti, toda ne gre spregledati, da Turčija razpolaga z zelo nadarjeno generacijo, presenetiti pa bi utegnila tudi Gruzija, ki bo veliko stavila predvsem na 'Kvaradono'.

Nekoč bomo bržkone na velikem turnirju reprezentanc Mourinha videli tudi v selektorski vlogi, nekoč si želi voditi izbrano vrsto svoje domovine.