Josip Iličić je le še streljaj oddaljen od Milana

Pri Milanu se želijo pred iztekom aktualnega prestopnega roka okrepiti z izvrstnim slovenskim virtuozom, zadevo pa je med vrsticami potrdil tudi trener Atalante.

Uredništvo
2. avgust 2021, 11:14

Italijanski mediji so prepričani, da je Iličiću usojeno igrati za Milan. (Foto: UEFA)

Italijanski mediji poročajo, da je sijajni Jojo tik pred vrati Milana. Tako si namreč razlagajo besede Gian Piera Gasperinija ki je izjavil, da Josip Iličić trenutno išče novega delodajalca, ki bi mu lahko zagotovil zahtevano minutažo. Milan se že celo poletje zanima za usluge 33-letnega Kranjčana, zato so italijanski mediji hitro prišli do zaključka, da se bo prestop realiziral v bližnji prihodnosti.

Glavna kadrovska operativca v Milanu Paolo Maldini in Ricky Massara se menda še vedno pogajata s predstavniki Atalante toda pričakovati gre, da bodo kmalu našli skupni jezik. Trenutno se zatika pri višini odškodnine. Milančani imajo z Atalanto sklenjen dogovor po katerem jim pripada 50 odstotkov zaslužka ob morebitni prodaji Mattea Pessine iz Atalante v drug klub. Tej klavzuli so se Rossoneri zdaj pripravljeni odpovedati, v zameno pa bi tako plačali nižjo odškodnino za Josipa Iličića.

Atalanti omenjena kompenzacija ne diši najbolj toda italijanski mediji so prepričani, da bo do prestopa vseeno prišlo v bližnji prihodnosti. Po njihovih besedah je nemreč usojeno, da bo Josip Iličić še pred iztekom prestopnega roka oblekel rdeče-črn dres Milana. V pretekli sezoni je Josip Iličić za Atalanto odigral 38 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel 7 golov in 11 asistenc, pogodba s klubom iz Bergama pa se mu izteče prihodnje poletje.