Josip Iličić je povedal, zakaj je tako dolgo molčal: 'Potreboval sem mir, imel sem probleme, zdaj uživam in želim z Mariborom na vrh'

Josip Iličić je prekinil svoj dolg medijski mrk in spregovoril o razlogih za svoj umik z medijske scene.

Uredništvo
18. april 2024

(Foto: pigac.si)

Odkar se je vrnil v Slovenijo in Maribor, se Josip Iličić praktično ni pojavljal v medijih. Intervjujev ni želel dajati, tudi njegove izjave so bile sila redke. Po včerajšnjem derbiju v Ljubljani in zmagi Maribora z 2:1 pa je prišel na tiskovno konferenco in na njej pojasnil razloge za svoj umik, ki ga je, kot je razumeti iz njegovih iger in izjave, zdaj vendarle konec.

"Izoliral sem se, enostavno. Nimam nič proti medijem, veste pa, da sem imel težave s pripravljenostjo. Moj fokus je bil na tem. Želel sem uživati na igrišču, to je bil moj cilj in dosegel sem ga. Dreče starte izvajam tudi v 90. minuti, tako da je očitno nekaj 'narobe'," je priznal največji zvezdnik slovenske lige. 

V lanskem letu je Iličić igral slabo. Letos, posebej odkar Maribor vodi Ante Šimundža, pa igra kot prerojen. Zmaga na večnem derbiju je tudi njemu dala krila. Posebej je poudaril pomembnost navijačev na nogometnih tekmah. 

"Smo na pravi poti in srečen sem. Najlepše je igrati takšne tekme kot to danes. V karieri sem doživel že veliko, ampak igrati doma, pred navijači in družino, to je nekaj posebnega. Zaradi publike bi moralo biti takšnih tekem pri nas še več. V Mariboru igramo brez gledalcev, na žalost, težko je, a žal so takšna pravila."

Iličić je v karieri, v času epidemije, že igral pred praznimi tribunami. Igral pa je seveda tudi pred polnimi tribunami, redno. V Mariboru leta 2010 sicer kratek čas, toda takrat je bilo vse skupaj še posebej intenzivno.

"Maribor brez navijačev ni Maribor, oni so naša moč. Evropske tekme leta 2010 so najlepši občutki v moji karieri. ni isto, če igraš doma ali v tujini, čeprav pred 60.000 ljudmi. Ko igraš pred svojimi, daš še več od sebe."

Iličić je razkril še, zakaj se je vrnil v Maribor.

"Da bi ga vrnil na vrh. Tja, kjer je bil in kamor spada."