Josip Ilićić ostaja brez gola proti Olimpiji: Od povratka je v njegovi statistiki derbijev še vedno vpisan le en rdeči karton

Josip Iličić je včeraj nastopil na tretjem zaporednem večnem derbiju, tudi ta pa se je končal brez njegovega zadetka.

Uredništvo
17. september 2023

Josip Iličić (Foto: pigac.si)

Trener Maribora Damir Krznar je na tiskovni konferenci pred večnim derbijem izpostavil dejstvo, da je Josip Iličić od ponedeljka treniral s polno obremenitvijo in s tem posredno namignil na to, da bi največji zvezdnik slovenskega prvenstva lahko bil močno orožje v bitki proti največjemu rivalu.

Iličić je kljub temu srečanje začel na rezervni klopi, v igro pa je vstopil šele v 75. minuti in resnici na ljubo pustil precej slab vtis. Iličić ni uspel poživiti igre Maribora, v eni od akcij pa je na sredini izgubil žogo, po kateri so kar štirje igralci Olimpije zdrvel v protinapad, ki ga je s t.i. 'pametnim prekrškom' prekinil Nemanja Mitrović in preprečil potencialno zelo nevarno akcijo.

Status Josipa Iličića v Mariboru postaja z vsakim tednom oziroma mesecem bolj enigmatičen. Oktobra bo minilo eno leto, odkar se je ob fanfarah navijačev in medijev vrnil v Maribor, vendar pa odtlej  ob poplavi težav s poškodbami še nikoli ni igral v rednem ritmu in v športnem smislu za Maribor še vedno ne predstavlja nikakršne dodane vrednosti. 

Od povratka v Maribor je včeraj vpisal tretji zaporedni prvenstveni vstop na večnih derbijih, njegova statistika pa zaenkrat beleži le rdeči karton, ki ga je prejel v prejšnji sezoni v Ljudskem vrtu, ko je Maribor slavil z 2:0

Iličić je včeraj šestič v svoji karieri nastopil proti Olimpiji, kateri doslej še ni uspel zabiti zadetka. Trikrat se je z Olimpijo pomeril še kot član Interblocka, trikrat pa kot član Maribora.