Jović odhaja, a njegova plača skoraj v celoti ostaja na plečih Reala

Nemški časnik Bild razkriva številke posla, po katerem bo srbski napadalec Luka Jović do konca letošnje sezone igral za Eintracht iz Frankfurta.

Uredništvo
13. januar 2021, 2:09

Foto: /

Luka Jović bo z veliko verjetnostjo že danes postal član Eintrachta iz Frankfurta, pri katerem bo do konca letošnje sezone svojo zbledelo kariero skušal vrniti v želene tirnice. V Realu iz Madrida zanj ni prostora, povratek v klub, v katerem je igral najboljši nogomet v svoji karieri, pa se zdi logična in z njegovega zornega kota tudi dobrodošla poteza.

Za Real iz Madrida bi bilo optimalno, če bi lahko povrnil vsaj del 60-milijonskega vložka vanj ali pa bi se vsaj rešil njegove plače, ki na letni ravni klub stane kar 10 milijonov evrov bruto. Zgodilo se ne bo nič od naštetega – Eintracht si ne more privoščiti niti polovičnega zneska, kot ga je za Jovića iztržil ob njegovi prodaji, časnik Bild pa poroča, da bo tudi njegova plača ostala na plečih Reala, in sicer naj bi Eintracht do konca sezone plačeval vsega 20 odstotkov njegove plače. Na letni ravni bi to pomenilo, da bi Eintracht  zanj moral plačati dva milijona evrov bruto, ker je polovica sezone že mimo pa bržčas lahko govorimo le o polovici tega zneska.

Jović je imel na mizi tudi nekaj ponudb iz Anglije, a se je kljub temu odločil za opcijo, ki v finančnem smislu Reala ni mogla najbolj osrečiti.

"Zelo sem bil vesel, ko sem se spet slišal z njim. Naredil je res vse, kar je bilo v njegovi moči, da se je lahko vrnil v Frankfurt," je povedal trener Eintrachta Adi Hutter.