Jude Bellingham: 'Večina ekip bi razpadla proti takšnemu Cityju"

Zvezdnik Reala iz Madrida Jude Bellingham je razkril, kdo je najmočnejši adut kraljevega kluba na tekmah za biti ali ne biti.

Uredništvo
18. april 2024

Jude Bellingham (Foto: Getty Images)

Real iz Madrida je na Etihadu preživel bitko, po kateri se je marsikomu porodila podobna misel – kaj takšnega lahko preživi le Real iz Madrida. Španski velikan je bil v izrazito podrejenem položaju in je bil v rednem delu igre nekajkrat na robu razpada, kljub temu pa je zdržal silovit pritisk Cityja in na koncu pri izvajanju enajstmetrovk pokazal zrelost, kakršno ima lahko le ekipa s takšnim 'dosjejem' v najboljšem klubskem tekmovanju na svetu.

"Veliko olajšanje. V tekmo smo vložili vse, kar smo imeli. Proti Cityju sem že igral in odvzamejo ti možnost, da igraš. Bil sem povsem izčrpan."

"Neverjetno težko je. Ves čas te premikajo sem ter tja in krožijo žogo. Večina ekip bi proti takšnemu Cityju razpadla. Mi smo se jim zelo dobro postavili po robu," je povedal Jude Bellingham, ki je zrelost madridske ekipe pripisal predvsem karakterju trenerja Carla Ancelottija.

"Naša največja moč je naš trener. On vedno najde pot, da večina igralcev igra svobodno. Veliko stvari se zgodi spontano. Ancelotti je trener, ki te napolni z mirnostjo in samozavestjo. Na neki točki sem videl, kako je zazehal, dejal mi je, naj se bolj potrudimo, da ga bomo zabavali. Igrati za Real Madrid ni pritisk, temveč odgovornost. Danes smo zmagali zaradi naše mentalitete," je še dodal sijajni Anglež.