Jude Bellingham bo plačal ceno za predolg jezik

Nemška nogometna zveza je kaznovala mladega vezista Dortmunda Juda Bellinghama, ki je po koncu Der Klassikerja zelo ostro verbalno napadel sodnika tekme Felixa Zwayerja.

Uredništvo
7. december 2021, 1:42

Jude Bellingham bo plačal kazen za svoje pripomobe na račun sodnika. (Foto: /)

Mladi up Dortmunda Jude Bellingham je po koncu zelo intenzivnega Der Klassikerja plačal davek mladosti, saj si je po koncu tekme privoščil zelo ostro kritiko na račun sodnika Felixa Zwayerja, po kateri je bilo takoj jasno, da zgolj opozorilo ne bo zaleglo.

Bellingham je dvignil veliko prahu z izjavo, da Der Klassiker sodi sodnik, ki je nekoč sodeloval pri nameščanju tekem.

"Največjo tekmo v nemškem nogometu ste dali soditi sodniku, ki je nekoč nameščal tekme. Kaj potem pričakovati drugega," je povedal Bellingham, ki je delil prepričanje mnogih v Dortmundu, da je Zwayer svoje delo na derbiju opravil slabo.

Nemška nogometna zveza je 18-letniku izrekla kar 40 tisoč evrov denarne kazni, kljub temu pa je Bellinghamu ob izreku kazni lahko tudi odleglo, saj ni prejel nikakršnega suspenza in bo tako lahko igral na naslednji tekmi Dortmunda.

Zwayer je bil leta 2005 vpleten v afero, v kateri je bil zaradi nameščanja tekem obsojen Robert Hoyzer. Zwayer je bil tedaj zaradi svoje vloge pri nameščanju tekem v drugi nemški ligi suspendiran za šest mesecev.