Jude Bellingham je postal drugi Anglež, ki je za Real Madrid zadel na debiju v La Ligi in ligi prvakov

Mladi zvezdnik po prestopu v kraljevi klub navdušuje iz tekme v tekmo. Kariero v španski prestolnici je začel na najlepši način, podobno kot pred leti njegov rojak, ki je postal tudi prvi temnopolni igralec Real Madrida v ligi prvakov.

Uredništvo
23. september 2023

Jude Bellingham (Foto: Getty Images)

Jude Bellingham je svojo pot pri Real Madridu začel na odličen način, doslej je nastopil na šestih tekmah in prispeval šest golov in eno asistenco. Vse bolj se zdi, da 20-letni vezist postaja talisman ekipe, navijači so ga takoj vzeli za svojega in zdaj si ekipe brez nekdanjega člana Borussie Dortmund ne da predstavljati. Redno igra tudi za reprezentanco Anglije.

Bellingham je v dresu Reala gol dosegel tako na debiju v španski La Ligi, kot tudi v elitni ligi prvakov. To je pred njim uspelo le še enemu angleškemu nogometašu. V sezoni 1979/80 se je kot prvi pod ta dosežek podpisal Laurie Cunningham, ki je bil prvi temnopolti igralec v zgodovini Reala, ki je zaigral v ligi prvakov in tudi on je bil reprezentant treh levov.

Cunningham je slovel kot tehnično izredno podkovan nogometaš, ki je največkrat igral na levem krilu in v bogati karieri nosil tudi drese Leyton Orienta, West Broma, Real Madrida, Manchester Uniteda, Sporting Gijona, Marseilla, Leicestra, Rayo Vallecana, Charleroija in Wimbledona. Leta 1989 je umrl star 33 let, kriva je bila prometna nesreča v Madridu.  

Lahko dodamo, da je, po svoje, takšen dosežek uspel tudi Jonathanu Woodgatu. Ta je za Real sicer zabil gol na debiju v La Ligi in ligi prvakov, toda v španskem prvenstvu je ob tem dosegel avtogol.