Julian Alvarez prihaja v Manchester, City ga bo predstavil skupaj s Haalandom

Po tem, ko je Julian Alvarez odigral še zadnjo tekmo za River Plate, se bo zdaj odpravil v Manchester, kjer ga bo ob koncu tedna City predstavil družno z vsemi ostalimi poletnimi okrepitvami.

Uredništvo
8. julij 2022, 11:37

Julian Alvarez bo predstavljen kot nogometaš Manchester Cityja. (Foto: /)

Že januarja 2022 je Julian Alvarez z Manchester Cityjem podpisal pogodbo za pet let in pol, a je do konca južnoameriške sezone kot posojen igralec ostal pri argentinskem River Plateu.

V četrtek je River Plate izpadel v osmini finala Cope Libertadores proti Velez Sarsfieldu in Alvarez je zatorej že na poti na Otok.

V nedeljo ga bo Manchester City predstavil navijačem in medijem. Istočasno bo klub v središče pozornosti potisnil še ostale poletne okrepitve Erlinga Haalanda, Kalvina Phillipsa in Stefana Ortege Morena.

"Izjemno srečen sem in čutim, da sem pripravljen na igranje za Manchester City. To je brez dvoma eden od največjih klubov na svetu, dokaz za to so številne lovorike v zadnjem desetletju. V klubu želim pustiti močan vtis, kot so ga Argentinci pred mano, Sergio Aguero, Pablo Zabaleta ali Carlos Tevez," je med drugim dejal Alvarez.

Alvarez je za River Plate odigral 120 tekem in prispeval 53 zadetkov ter 31 podaj. Ob tem je pred letom dni debitiral tudi v dresu članske izbrane vrste Argentine, za katero je doslej zaigral na devetih tekmah in prispeval zadetek.