Junak Madonnine Zlatan Ibrahimović: Nihče me ne bi mogel ustaviti, niti karantena

Zlatan Ibrahimović je novo sezono odprl v slogu svojih najboljših sezon. Z dvema zadetkoma je odločil milanski derbi, po tekmi pa je razkril, da je karantena zgolj še podžgala njegovo željo po uspehu.

Uredništvo
18. oktober 2020, 9:22

Foto: Getty Images

Milan je prvi zmagovalec velikega milanskega derbija, vloga junaka pa je pripadla komu drugemu kot legendarnemu Zlatanu Ibrahimoviću, ki je dosegel oba zadetka za Milan, lahko pa bi celo dosegel hat-trick, a z bele točke ni uspel premagati Samirja Handanovića.

Švedski zvezdnik je na prvih dveh nastopih v Serie A dosegel štiri zadetke, kar je še toliko bolj impresivno vedoč, da je njegove priprave zmotila karantena, ki ga je za dva tedna izolirala od preostanka ekipe.

"Milan že štiri leta ni zmagal na derbiju. Dva tedna sem bil zaprt doma, zato sem bil lačen uspeha in to se je videlo na igrišču. Nihče mi ne bi mogel preprečiti nastopa na derbiju,
" je po tekmi povedal 39-letni Ibrahimović, in dodal.

"Sem najstarejši igralec v moštvu, čutim veliko odgovornost in ta občutek mi je zelo všeč. Soigralci mi lahko sledijo in delijo mojo lakoto po zmagovanju."


Ibrahimovićev odgovor na vprašanje, ali ga tako sijajne predstave vendarle kaj presenečajo, ne bi mogel biti bolj tipičen zanj.

"Vem, kaj zmorem . Po poškodbi sem odšel v ZDA, ker sem znova želel počutiti živega. Joseju Mourinhu sem povedal, da nisem pripravljen in da ne želim razočarati, zato sem odšel v ZDA. Mino Raiola me je prepričal v to, da se vrnem v Evropo. Povedal mi je, da me želi Milan vrniti nazaj, zato sem prišel. Danes sem bolj kompleten nogometaš, kot sem bil pred desetimi leti. Če bi bil tudi fizično na takšni ravni kot pred desetimi leti, me nihče ne bi mogel zaustaviti. No, saj me tudi zdaj nihče ne more.
"