Junij je v Serie A najbolj zaznamoval zvezdnik Atalante

Vodstvo italijanske lige je izbralo najboljšega posameznika v mesecu juniju, prestižno nagrado pa je prejel zvezdnik Atalante, ki se je do priznanja dokopal, čeprav junija ni dosegel niti enega zadetka.

Uredništvo
14. julij 2020, 8:40

Foto: Getty Images

Atalanta po zagonu prvenstva v Italiji igra sijajno in s svojimi predstavami navdušuje še tako petične ljubitelje nogometa, potrditev izjemnih predstav pa je tudi priznanje za igralca meseca, ki je za mesec junij romalo v roke 32-letnega Argentinca Alejandra 'Papuja' Gomeza. Gomez junija sicer ni dosegel zadetka, a je na drugi strani prispeval kar štiri asistence, vodstvo lige pa je prepričal tudi s svojim izjemnim tehničnim znanjem.

"Atalanta je ena najbolj čudovitih zgodb sezone v naši ligi, nihče pa vrednot te ekipe ne uteleša bolje kot njihov kapetan Gomez, ki navdušuje s svojo kakovostjo, moštveno predanostjo in požrtvovalnostjo. Papu ima za seboj fantastično sezono, v kateri je razsvetlil celotno prvenstvo in bil gonilna sila svoje ekipe," je povedal izvršni direktor Serie A Luigi De Siervo.

loading...