Juventus bi Morato rad obdržal, a samo pod določenimi pogoji

Španski mediji poročajo o nameri Juventusa, da sede za pogajalsko mizo z Atleticom iz Madrida in najde skupni jezik glede odkupne cene za španskega napadalca Alvara Morato, ki si ga trener kluba iz Torina želi zadržati v svojih vrstah.

Uredništvo
17. oktober 2021, 4:58

Španski napadalec je za Juventus trenutno predrag, bi ga pa vseeno radi obdržali v Torinu. (Foto: Getty Images)

Trener Massimiliano Allegri je po poročanju italijanskih medijev svojim direktorjem naročil, da poskusijo od Atletica iz Madrida odkupiti španskega napadalca Alvara Morato. Nekdanji nogometaš Real Madrida za Juventus nastopa s statusom posojenega nogometaša, klub iz Torina pa ima pravico, da njegovo pogodbo za 35 milijonov evrov po koncu sezone tudi odkupi od španskega prvoligaša.

Edina težava za Juventus je ta, da za Morato najraje ne bi odšteli omenjenega zneska. Morata namreč trenutno ne blesti na igrišču, tako ali tako pa je torinski velikan zanj doslej odštel že 20 milijonov evrov v obliki plačila za dve različni posoji. Atletico Madrid in njihov trener Diego Simeone na omenjenega napadalca menda ne računata več, predstavniki obeh klubov pa se že dogovarjajo za srečanje, kjer bodo skušali najti skupni jezik glede cene, ki jo je Juventus pripravljen plačati.

Alvaro Morata je v preteklosti igral za Real Madrid, Chelsea in Atletico Madrid, njegovo situacijo pa naj bi intenzivno spremljali tudi pri angleškem Tottenhamu, kjer bodo počasi iskali zamenjavo za izvrstnega angleškega napadalca Harryja Kanea, ki bo po vsej verjetnosti najkasneje prihodnje poletje zamenjal svoje delovno okolje in se preselil k enemu od evropskih nogometnih velikanov.