Juventus je le vrh ledene gore, preiskava postaja vse obsežnejša

Italijanski časnik Tuttosport poroča, da preiskava spornih prestopov zajema vse več klubov. Pod drobnogledom je več italijanskih prvoligašev in tudi tuji kluba kot sta Barcelona in Manchester City.

Uredništvo
1. december 2021, 9:10

Predsednik Juventusa Andrea Agnelli. (Foto: Getty Images)

Tožilstvo v Torinu je sprožilo preiskavo, ki se kot vse kaže še zdaleč ne bo ustavila pri trenutno največjem grešniku – torinskem Juventusu. Preiskovalci natančno preučujejo prestopno dokumentacijo in zaslišujejo odgovorne posameznike, ki so osumljeni fiktivnega napihovanja cen pri prestopih igralcev z namenom ustvarjanja t.i. kapitalskih dobičkov, s čimer so zavajali investitorje in potvarjali dejansko finančno sliko kluba.

Tožilstvo naj bi zgolj v Juventusu preučevalo kar 42 prestopov, na podoben način pa so poslovali tudi ostali klubi, zato v italijanskem nogometu nekateri strokovnjaki napovedujejo nov potres, ki bi lahko znova sprožil pravi domino efekt. Časnik Tuttosport poroča, da tožilstvo preiskuje tudi ostale italijanske prvoligaše, in sicer naj bi se pod drobnogledom finančne policije znašli tudi Napoli, Genoa, Sampdoria in Empoli.

Tuttosport še dodaja, da naj bi bili  predmet preiskave tudi nekateri neitalijanski klubi, in sicer omenja Barcelono, Manchester City, Marseille, Basel, Amiens, Lille in Lugano.