Juventus je osvojil najmanj prepričljiv scudetto v zadnjih 27 letih

Juventus je osvojil deveti zaporedni naslov italijanskega državnega prvaka, v času nizanja scudettov ša nikoli naslova ni osvojil z manj prepričljivimi številkami.

Uredništvo
3. avgust 2020, 6:23

Foto: /

Sezona v Serie A je končana, prvak pa je že devetič zapovrstjo torinski Juventus, ki je imel na koncu le točko prednosti pred drugo uvrščenim Interjem. V tem primeru gre sicer bolj za 'kozmetično' napako, saj je Juventus naslov osvojil že nekaj krogov pred koncem sezone, Inter pa je šest točk zaostanka nadoknadil v zadnjih dveh krogih, ko je Juventus s scudettom v žepu in brez pravega motiva izgubil tekmi proti Cagliariju in Romi.

Čeprav je Juventus ohranil dominanten položaj, pa je bila letošnja sezona vsaj svarilo za serijske prvake, saj je bila pot do naslova precej bolj naporna kot v prejšnjih letih, o čemer govori že podatek, da je stara dama naslov osvojila s kar sedmimi porazi. Juventus je kot prvak skupaj izgubil kar 21 točk, s čemer je postal statistično najmanj prepričljiv italijanski prvak po Romi v sezoni 1982/83. Juventus še nikoli v zadnjih devetih letih ni prejel toliko zadetkov kot letos (43), vendar pa je imel srečo, da so njegovi največjitekmeci v ključnih delih sezone točke izgubljali še bolj intenzivno.

V Torinu se bržčas z zgoraj navedenimi statistikami ne bodo preveč ubadali, bodo pa te dale nekaj več vetra v jadra naraščajočemu številu izzivalcev, ki so v pravkar končani sezoni sebi uspeli dokazati vsaj to, da Juventus ni (več?) nepremagljiv.