Juventus načrtuje spektakularen nakup: Bo prepričal enega najboljših vezistov v Premier League?

Italijanski velikan Juventus želi svojo srednjo vrsto osvežiti z izvrstnim Brazilcem Douglasom Luizem iz Aston Ville.

Uredništvo
11. junij 2024

Douglas Luiz (Foto: Getty Images)

V italijanskem velikanu Juventusu želijo to poletje ekipo preoblikovati do te mere, da bo ta ponovno konkurenčna in dobro opremljena za vnovični naskok na vrh Serie A. V teh dneh naj bi vodstvo stare dame uradno potrdilo prihod novega trenerja Thiaga Motte, obetajo pa se tudi nekatere spektakularne okrepitve v igralskem kadru.

Juventus je trenutno vse sile usmeril v nakup odličnega vezista Aston Ville Douglasa Luiza, za katerega se resno potegujeta tudi velikana Premier League Arsenal in Manchester City.

Tržna vrednost 26-letnega brazilskega defenzivnega vezista znaša kar 70 milijonov evrov, za njim pa je izjemna sezona,v kateri je na 53 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel deset zadetkov in prispeval še deset asistenc.

Juventus ima po poročanju Fabrizia Romana načrt, da bi njegovo astronomsko odškodnino znižal z dvema igralcema, ki naj bi bila pripravljena prestopiti v Aston Villo – Američanom Westonom McKenniejem in Angležem Samuelom Ilingom Juniorjem. Tržna vrednost obeh omenjenih igralcev znaša približno 40 milijonov evrov, preostanek pa naj bi Juventus poravnal z denarjem.

Aston Villa v normalnih okoliščinah ne bi prodala odličnega Brazilca, vendar pa klubu grozi, da bo zaradi kršenja pravilnika o največji dovoljeni poslovni izgubi v triletnem obdobju kaznovan s strani angleške nogometne zveze.