Juventus ni kot Barcelona, ob prodaji si ni zagotovil odkupne klavzule

Odkupna klavzula za povratek v Juventus? Govora je o 25 milijonih evrov, toda v Bologni trdijo, da to ne drži in v primeru prodaje igralca pričakujejo skoraj trikrat toliko.

Uredništvo
11. februar 2020, 10:25

Foto: uradna spletna stran kluba

Tehnični direktor Bologne Walter Sabatini je posegel v govorice o nameri Juventusa po povratku Riccarda Orsolinija. Lansko leto je italijanski prvak 23-letnega krilnega igralca prodal za 15 milijonov evrov, pri tem pa si kot vse kaže ni zagotovil predkupne pravice oziroma klavzule. Govorice sicer pravijo, da naj bi Juventus imel možnost nekdanjega igralca Ascolija odkupiti za 25 milijonov evrov, vendar to ne drži. 

Tako vsaj trdi Sabatini.

"O tej opciji smo se ob prestopu pogovarjali, vendar je nismo nikoli zapisali. Ostala je verbalna. V tem trenutku si ne morem misliti, da bi ga prodali za takšen denar kot se omenja v medijih. Smo velik klub, če igralec želi oditi, pričakujemo odškodnino. Kar se mene tiče, je vreden 70 milijonov evrov. Je blizu italijanske reprezentance in ima možnost, da zaigra na evropskem prvenstvu," pravi prvi operativec Bologne.