Juventus pod radarjem razprodal mlade upe za 26 milijonov evrov

Juventus krpa finančno luknjo, poleg odmevne izmenjave Miralema Pjaniča in Arthurja pa je prodal že tri mlade nogometaše, za katere je iztržil 26 milijonov evrov.

Uredništvo
1. julij 2020, 11:03

Foto: uradna spletna stran kluba

Italijanski velikan Juventus je imel že pred izbruhom pandemije finančne težave, saj je v zadnjih letih posloval z izgubo, ekonomski efekti zamrznitve nogometa pa so luknjo še povečali in klub prisilili v različne ukrepe. Izmenjava Miralema Pjanića z Arthurjem bo kratkoročno popravili finančni izkaz za letošnje poslovno leto, nekoliko v ozadju pa je stara dama prodala kar tri nadarjene mlade nogometaše, ki so čakali na preboj v prvo ekipo.

Kapetan mladinske ekipe Simone Muratore je že pred dnevi za 10 milijonov evrov prestopil v Atalanto, enak znesek je Juventus iztržil s prodajo 18-letnega španskega upa Pabla Morena v Manchester City, za novo finančno injekcijo pa je poskrbel še 22-letni angleški napadalec Stephy Mavididi, ki je v minuli sezoni igral na posoji v Dijonu. Mavididi, sicer nekdanji član Arsenalove akademije, bo ostal v Franciji, saj je Montpellier za dokončen odkup njegove pogodbe Juventusu odštel 6.3 milijona evrov.