Juventus zamenjavo za Alvara Morato išče tudi pri Atalanti

Španski napadalec v prihodnji sezoni ne bo nastopal v Torinu, zato pri stari dami iščejo novega napadalca, ki bo predstavljal konkurenco in menjavo srbskemu golgeterju Dušanu Vlahoviću.

Uredništvo
5. avgust 2022, 7:44

Luis Muriel za Atalanto nastopa od leta 2019 naprej, v Bergamo se je preselil iz Seville. (Foto: Getty Images)

Juventus nadaljuje z iskanjem novega napadalca. Torinčani niso izkoristili opcije, da bi od španskega Atletica iz Madrida za 35 milijonov evrov odkupili pogodbo Alvara Morare, zato zdaj pogledujejo proti drugim potencialnim poletnim tarčam. Večkrat se je v tem pogledu že omenjalo izkušenega Luisa Muriela, kolumbijskega napadalca, ki je trenutno sicer član Atalante iz Bergama. V tem pogledu očitno prihaja do premikov. 
 
Luisu Murielu bo pogodba z Atalanto potekla leta 2023, zato je zdaj še zadnji čas za prodajo. V nasprotnem primeru bo lahko 31-letnik iz Santo Tomasa prihodnje leto klub zapustil kot prost nogometaš. Juventus in Atalanta sta menda že globoko v pogovorih, toda trenutno sta še nekoliko oddaljena glede cenitve omenjenega napadalca. Atalanta zahteva približno 15 milijonov evrov, kar je za Juventus očitno preveč.
 
V pretekli sezoni je Luis Muriel zbral 39 nastopov v vseh tekmovanjih, dosegel pa je 14 golov in prispeval tudi 10 asistenc.