Juventus želi zadržati Alvara Morato, toda ...

Španski zvezdnik Alvaro Morata je v letošnji sezoni zelo pomemben člen ekipe Juventusa, kljub temu pa v Torinu še ne vedo, kaj bodo storili z njim po izteku sezone.

Uredništvo
7. februar 2021, 1:31

Juventus si ne more privoščiti nakupa Alvara Morate. (Foto: Getty Images)

Španski zvezdnik Alvaro Morata je v svoji karieri igral za številne evropske velikane, a se v nobenem ni počutil tako dobro kot pri Juventusu, pri katerem se je tudi po povratku hitro znašel kot riba v vodi. Na 26 nastopih je v letošnji sezoni dosegel 13 zadetkov in prispeval še 10 asistenc, zato ne preseneča, da v vodstvu kluba obstaja zelo močna želja, da bi 28-letni Madridčan svojo kariero nadaljeval v Torinu.

Na tej točki nastopi problem, ki ima skupni imenovalec številnih današnjih težav v nogometu – koronavirus. Zaradi pandemije so dragi prestopi dandanes veliko težje izvedljivi kot nekoč, Juventus pa bi Morato lahko zadržal le v primeru, če bi po izteku sezone zanj Atleticu plačal 45 milijonov evrov odškodnine.

Časnik Corriere dello Sport poroča, da si Juventus takšnega zneska trenutno ne more privoščiti, zato naj bi Atleticu že predlagal rekonstrukcijo dogovora, in sicer naj bi si Morato še enkrat več izposodil za 10 milijonov evrov ter ga nato leta 2022 odkupil za 35 milijonov evrov. Zadnjo besedo bo imel španski velikan, ki na Morato ne računa več – njegovo mesto je zasedel Luis Suarez – morebiti pa bi dogovor lahko vključeval selitev katerega od igralcev Juventusa v Madrid.

Podobne težave ima Juventus tudi z ameriškim vezistom Westonom McKenniejem, ki je tako kot Morata pomemben člen moštva in igralec, ki ga vodstvo kluba želi  zadržati.

McKennie je formalno še vedno član Schalkeja, Juventus pa naj bi ga imel poleti možnost odkupiti za 18 milijonov evrov. Ker je Schalke v precej slabši finančni  kondiciji kot Atletico, Juventusu v tem primeru ne ostane drugega kot da poleti aktivira nakupno klavzulo v pogodbi.