Juventusu kronično primanjkuje domišljije, z menjavo igralcev želi spet zvabiti Alvara Morato

Torinski velikan si ne želi poniviti zadnje sezone, ko v Serie A in v Evropi ni bil prav zares konkurenčen za lovoriki. S tem namenom želi nadgraditi svoje moštvo, rešitev pa vidi v napadalcu, ki je že bil del Stare dame.

Uredništvo
14. junij 2024

Alvaro Morata je prestopna tarča Juventusa. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Današnji italijanski medji poročajo, da si želijo pri torinskem Juventusu v voje vrste znova zvabiti Alvara Morato Španec je pri Stari dami že igral, tokrat pa bi s tem namenom v nasprotno smer v Atletico Madrid odšel Moise Kean.

Pri Juventusu, čigar trenersko palico je tudi uradno prevzel Thiago Motta, želijo dodati napadalca svetovnega formata, ki bi lahko malce razbremenil Dušana Vlahovića. A še pred tem se bodo morali rešiti Moiseja Keana ali Arkadiusza Milika ali kar obeh.

Juventus je že januarja uredil polletno posojo Keana v Atletico, a je posel tik pred realizacijo propadel. Zdaj naj bi v Torinu za Keana pričakovali okoli 15 milijonov evrov, odkupna klavzula za Morato znaša 12 milijonov, zato je neposredna menjava nogometašev še kako eralna rešitev.

Za Keana se je ogrelo lepo številno klubov iz Serie A, najbolj Fiorentina, Bologna in Parma, a je njegova letna plača, ki znaša nekaj več kot 3 milijone evrov, malce prevelik zalogaj za vse naštete.

Na drugi strani Morata prav tako moral znižati finančna pričakovanja, saj mu Juventus ne bi mogel ponuditi 12 milijonov evrov na leto, kot ima dogovor pri Atleticu.