Kahn: Imamo evforijo, Nagelsmann bo nadaljeval zmagovito ero Bayerna!

V nemškem velikanu se je dogajalo veliko zanimivih stvari v zadnjem času, pred začetkom nove sezone pa se bo spremenilo še kaj. Bavarci bodo v naslednje obdobje vstopili z novim strategom, direktor kluba pa se sezone že močno veseli.

Uredništvo
5. avgust 2021, 11:09

Julian nagelsmann bo skušal nadaljevati zmagovito serijo Bayerna. (Foto: /)

Tik pred začetkom nove klubske sezone so pri munchenskem Bayernu že povsem na trnih. Julian Nagelsmann je prevzel mesto glavnega trenerja, direktor kluba Oliver Kahn, tudi legendarni nekdanji vratar Bayerna, pa je že poln pričakovanj.

Hansi Flick je po koncu minule sezone zapustil mesto glavnega trenerja in je prevzel nemško člansko izbrano vrsto, na njegovo mesto pa so Bavarci ustoličili Nagelsmanna, ki je pred tem vodil Leipzig. Kahn meni, da je mladi strokovnjak idealen naslednik Flicka, zato se kani zmagovita era bayerna le še stopnjevati.

"Bayern je naravnan v prihodnost in to skrbi za vznemirjenje. To je vedno dobro, še boljša pa je avforija in prav tu se trenutno nahajamo. Bayern se od ostalih razlikuje po tem, da ima neverjetno zmagovalno miselnost. Tu se igralec nauči zmagovati in osvajati lovorike," je dejal Oliver Kahn.

Kahn je z Bayernom osvojil osem naslovov v Bundesligi in šest pokalnih lovorik, ob tem pa je z Bavarci pokoril tudi Ligo prvakov in pokal UEFA.