Kaj je drugače v Mariboru po Rožmanu? Novi (začasni) trener je poudaril, da je vrnil disciplino v igro

Radovan Karanović je prestal ognjeni krst in v težkem momentu z Mariborom vknjižil prvo zmago.

Uredništvo
24. september 2021, 8:53

Radovan Karanović je dobil prvo tekmo na klopi prve ekipe Maribora. (Foto: /)

Maribor je premagal Celje in se tako po odhodu trenerja Simona Rožmana na kratko stabiliziral. Začasni trener Radovan Karanović je dobil svojo prvo tekmo na klopi članske ekipe Maribora, po koncu pa je čestital igralcem za odnos. 

"Razpletlo se je po najlepšem scenariju. Najbolj pomembno je, da smo zmagali. Čestitke fantom za odnos, med tekmo so uspešno onemogočali tekmece in lahko smo vsi skupaj zadovoljni s prikazanim. Nedvomno je bila prisotna psihološka ovira. Ko je Maribor tako dolgo brez zmage, je razumljivo, da se čuti pritisk v mestu, okoli kluba. V teh treh skupnih dnevih je bilo najbolj pomembno, da ekipo spravimo v ustrezno psihološko stanje in sem zelo vesel, da nam je s skupnimi močmi uspelo."

Karanović se je odločil, da bo za začetek poenostavil vse skupaj.

"Vrnil se je Vrhovec, ostali smo Mitrovića, tako da smo opravili le še eno spremembo v začetni enajsterici. Ne glede na to pa smo največ naredili z disciplino v igro, še posebej v fazi obrambe. Fantje so oddelali tekmo na ustrezen način. Naš namen je bil, da iz dobre faze obrambe pridemo do hitrih prehodov. To nam je uspevalo in imamo dovolj razlogov za zadovoljstvo."

Maribor bo v naslednjem krogu 1. SNL igral z Domžalami