Kaj je prezivel Real Madrid! Manchester City je dal vse, a podlegel pri enajstmetrovkah

Finale pred finalom na stadionu Etihad je razveselilo navijače Real Madrida, padel je City na Etihadu!

Uredništvo
17. april 2024

Manchester City
 1 : 1e

Sod.:

Real Madrid
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
Manchester City: Real Madrid:

Real Madrid gre v polfinale lige prvakov! (Foto: Getty Images)

Povratna tekma četrtfinala lige prvakov na stadionu Etihad je ponudila srečanje Manchester Cityja ter Real Madrida, ki sta se na prvi tekmi v Španiji razšla z remijem ob rezultatu 3:3. Nocoj je trajalo kar nekaj časa, da sta se ekipi ogreli v napadu, takoj po prvem zadetku pa je vendarle postalo že precej bolj napeto pred obema goloma.

Šlo je za odličen protinapad Real Madrida v 12. minuti. Najprej je Jude Bellingham lepo sprejel žogo, potem je zaposlil Fedeja, ta je s podajo našel Viciniusa na strani, Brazilec pa je oddal povratno žogo v kazenski prostor, kjer jo je Rodrygo pospravil v gol za 1:0 (3:4).

Na drugi strani je Erling Haaland le nekaj minut pozneje zadel prečko. City je do konca polčasa pritiskal, toda ob odmoru je bilo 1:0.

V nadaljevanju je City takoj nadaljeval z obleganjem vrat Reala, toda Španci so uvodne nalete preživeli in se na trenutke zelo krčevito branili. V tem ritmu je tudi potekal večji del drugega polčasa. Angleži so pritiskali z vsemi močmi, žoga pa nikakor ni želela za hrbet vratarja Lunina, ki je nocoj uprizoril odlično predstavo. Čas se je zelo hitro iztekal.

V 76. pa vendarle – De Bruyne je zadel za 1:1! Prenos žoge na levo stran, tam jo je Doku poslal v sredino, kjer je Rüdiger slabo izbil in Belgijec je darilo pospravil v mrežo. Realu so na tej točki že pojenjale moči, City pa je z golom dobil nova krila.

Igralo se je izključno na polovici Reala, toda Madridčani so nekako uspeli preživeti tudi to. Po rednem delu je bilo nocoj 1:1 (4:4).  

V prvem podaljšku Real Madrid praktično ni mogel do žoge in zdel se je čudež, da Manchester City še ni zadel za prednost. Velja dodati, da si je Real šele v 106. minuti nocoj priigral prvi kot na tekmi. V dodatku podaljška še redka priložnost za goste, toda Rüdiger jo je zapravil in ostalo je 1:1 (4:4)! Pred nami je bilo še zadnjih 15 minut, ekipi sta bili iztrošeni.

Tudi v drugem podaljšku ni bilo gola in potnika v polfinale lige prvakov je odločila loterija enajstmetrovk - med štiri najboljše gre: REAL MADRID!