Kaj je tako motilo Gattusa? Fiorentina kupuje igralca za 27 milijonov evrov

Fiorentina je le dan po odhodu trenerja Gennara Gattusa na pragu sklenitve prestopa v višini kar 27 milijonov evrov. V Firence prihaja napadalec argentinske reprezentance.

Uredništvo
18. junij 2021, 11:33

Nicolas Gonzalez bo iz Stuttgarta prestopil v Fiorentino. (Foto: Getty Images)

Fiorentina je včeraj ostala brez trenerja, saj je Gennaro Gattuso zaradi nestrinjanja z vodstvom kluba glede kadrovske politike odšel še pred svojo prvo uradno tekmo. Fiorentina naj ne bi želela kupiti igralcev, ki jih je klubu ponujal Gattusov agent Jorge Mendes, vendarle pa bi Gattuso klubu težko očital pomanjkanje ambicioznosti, saj je klub iz Toskane na pragu sklenitve enega najdražjih nakupov v svoji zgodovini.

Argentinski, nemški in italijanski mediji trdijo, da bo novi član Viole postal 23-letni argentinski napadalec Nicolas Gonzalez, ki trenutno brani barve Argentine na prvenstvu Copa America.

Fiorentina bo za napadalca Stuttgarta plačala 23 milijonov evrov, še dodatni 4 milijoni evrov pa bodo vezani na različne bonuse.

Fiorentina je v bitki za Gonzaleza premagala močno konkurenco, saj so se zanj zanimali tudi klubi iz angleške Premier League.