Kaj mora storiti Benjamin Šeško, da bo še boljši? ESPN ga je uvrstil na seznam največjih talentov in izpostavil segmente igre, v katerih še šepa

ESPN je objavil seznam najboljših igralcev na svetu v starostnem razredu U-21 in slovenskega zvezdnika Benjamina Šeška uvrstil na 38. mesto.

Uredništvo
5. april 2024

Benjamin Šeško (Foto: Getty Images)

Ameriški ESPN vsako leto objavlja seznam najboljših igralcev v starostnem razredu do 21 let, seznam pa za razliko od ostalih medijev ni sestavljen pluralno, temveč za njim stoji priznani nogometni oglednik Tor-Kristian Karlsen, ki je kot oglednik in nogometni funkcionar deloval v velikih evropskih klubih kot so Monaco, Zenit ali Watford.

Norvežan je slovenskega zvezdnika Benjamina Šeška uvrstil na 38. mesto, zanj pa je kot za vse ostale igralce na seznamu zapisal tudi svoje opazke, kaj bi moral storiti, da bi še bolj razvil svoj potencial.

"Igra z glavo je bil eden od aspektov igre, ki ga je razvil dokaj pozno. V letošnji sezoni je z glavo dosegel tri gole in to lahko izboljša. Več poudarka bi moral nameniti svoji kreativnosti – asistencam, natančnim žogam v prostor, dotikom z žogo, spuščanju žoge … To bi bil naslednji korak pri njegovem razvoju klasične devetice. Tako kot Erling Haaland pri Cityju je včasih malce preveč odtujen od soigralcev, v povprečju pa v 90 minutah zbere le 16 dotikov z žogo," je zapisal Karlsen.

Karlsen je na prvo mesto uvrstil Juda Bellinghama, elitno deseterico največjih talentov sveta pa v tem vrstnem redu dopolnjujejo Fabian Wirtz, Jamal Musiala, Pedri, Gavi, Xavi Simons, Eduardo Camavinga, Rasmus Hojlund, Lamine Yamal in Warren Zaire-Emery.