Kaj o Josipu Iličiću pravi njegov soigralec iz Maribora? 'Z njim ni bilo težav, vsi ga občudujejo, preseneča me pritisk nanj'

Zakaj se v Mariboru trenutno vse vrti predvsem okrog Josipa Iličića? Rok Kronaveter je presenečen, a se zaveda, da se nekaj mora spremeniti.

Uredništvo
19. september 2023

(Foto: pigac.si)

Kaj bo z Josipom Iličićem, ki je od trenerja Damirja Krznarja slišal, da nanj več ne računa, še vedno ni znano. Prav neverjetno namreč je, da se uradni Maribor glede tega še ni oglasil. Nenavadno dolg molk verjetno potrjuje resnost situacije znotraj kluba. Da pa se zdaj vse lomi prav na Josipu Iličiću, pa je presenetilo nekdanjega Iličićevega soigralca v vijoličastem Roka Kronavtera

"Situacija v Mariboru trenutno ni rožnata. Presenetilo me je, da je bil po derbiju ustvarjen pritisk na Josipa Iličića. En igralec ni nikoli vsega kriv. Sploh pa ne nekdo, ki je v slačilnici oboževan in od katerega se vsi lahko učijo. Je pa res, da se nekaj v Mariboru mora spremeniti. Maribor ne deluje dobro," je v oddaji Pod prečko dejal izkušeni Kronaveter. 

Kronaveter v obdobju, ko je z Iličićem igral v Mariboru, ni zaznal težav. Ravno nasprotno, zaznal je veliko Iličićevo kvaliteto. 

"V določenem trenutku je bil Iličić mogoče celo med desetimi najboljšimi nogometaši na svetu. Vsaka slačilnica potrebuje dva, tri liderje. Z njegovim prihodom je slačilnica Maribora ogromno dobila. Z njim ni bilo težav. Igralci ga obožujejo. Takšne kvalitete ne vidiš vsak dan. Mogoče so ljudje od njega pričakovali preveč, dolgo ni igral. Mogoče je prehitro dobival tekme na začetku. Mogoče se na nekaterih tekmah ni izkazal, problem pa je lahko tudi v tem, da igralca s takšno kvaliteto na igrišču drugi ne razumejo."